Helluntaipäivä on tänään. Helluntai on yksi kristikunnan vanhimpia juhlia. Sitä on vietetty jo 200-luvulta lähtien pääsiäisajan päätösjuhlana. Helluntaina muistellaan Pyhän Hengen vuodattamista ja kristillisen seurakunnan perustamista. Helluntain ajankohta määräytyy Apostolien teoissa kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta, joka tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisenä juutalaisten helluntaina. Juutalaiset viettävät helluntaijuhlaansa 50. päivänä pääsiäisestä.

Helluntai on kirkon syntymäpäivä. Helluntaina toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet.
Meillä helluntai on yksipäiväinen juhla. Helluntaita vietetään useimmissa muissa kristillisissä kirkoissa kaksipäiväisenä. Suomessa helluntaimaanantai poistettiin vuonna 1973 ja siirrettiin lauantaiksi, “helluntain valmistuspäiväksi”. Helluntain valmistuspäivä poistettiin vuoden 1992 alusta.
 
Aamulla kävimme helluntain jumalanpalveluksessa. Päivällä piipahdin katsomaan pientä hienoa miestä ja Pikkiä. Pikki on alkanut vierastaa: voi miten suu meni mutrulle ja tuli suru…
 
 
Kiersimme pihapiiriä kuten joka päivä ja kyllä nuo kotilot ovat vauhdissa.
Illalla vain mies pääsi suvun peliin, kun minulla olikin työvuoro:
 
kyläkirkko, jossa siunattiin myös eskarilaiset koulutielle.
 
 
Lastenohjaaja oli joukkoineen koristellut tilan kauniin keväiseksi.

Päivän sana: Jeesus sanoi: "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon."(Johannes 14:27)