Kesä on loppunut, sanoivat vieraamme aamulla aikaisin lähtiessään kotimatkalle. Aamu oli sumuinen ja viileän tuntuinen vielä viideltä, jolloin lämpömittari näytti kymmentä astetta. Saatoin vieraat bussille, jolla he lähtivät lentokentälle. Oli mukava viikko heidän kanssaan.

Suomessa meilläpäin koulut alkavat viikon kuluttua, joten sikälikin kesä loppuu koululaisten osalta, mutta meillä lomalaisilla kesä vielä jatkuu.

Karviaisetkin alkavat kypsyä.  Pihallamme on punaisia, vihreitä ja vuoristokarviaisia. Karviainen on herkullinen marja, jota voidaan nauttia suoraan tuoreena, pakastaa, valmistaa mehuksi, hyytelöksi tai hilloksi. Karviaismarjat sisältävät kuituja ja karoteenia. Sadassa grammassa tuoreita karviaisia on noin 35 milligrammaa C-vitamiinia. Karviaista on viljelty Suomessa jo 1600-luvulta lähtien.

 1249183025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän kasvi: Karviainen, jota on kutsuttu pohjolan viinirypäleeksi.

Tämän päivän, sunnuntain, raamatunteksti on Matteuksen evankeliumista (7:24-29), jossa Jeesus sanoo:
"Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle."