Kuumaa on ollut tänäänkin. Hiki on virrannut, kun innostuin myös leipomaan. Tein viitisenkymmentä marjapiirakkaa pullataikinasta, lähinnä mustikkapiirakoita, marjatortun viinimarjoista, kauraoreganosämpylöitä ja täytekakkupohjan. Täytekakkupohjassa oli 4 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria, 2,5 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 1,2 dl appelsiinimeheua, 4-5 kukkurallista ruokalusikallista omenahilloa, 100 g sulatettua laktoositonta margariinia. Kaikki ainekset sekoitettiin lusikalla, ensin nestemäiset, sitten muut aineet yhdessä.

Pohja paistui kääretorttulevyn tapaan parikymmentä minuuttia 200 asteessa uunissa ja se leikattiin tarkasti kolmeen osaan.

Täytekakun sitten täytti ja koristeli  tytär isälleen.  Täytteenä oli omenahilloa ja kostukkeena omenahilloa laimennettuna vedellä. Päälle tehtiin koristelu viinimarjoilla ja hyytelö sitten hyytelösokerin avulla hyytelöpussin ohjeen mukaan.

Laktoositon kerma vatkattiin ja siihen lisättiin vaniljasokeria hieman ja vaniljakreemijauhetta. Kakku oli munaton ja laktoositon.

Lapsenlapsi on kiinnostunut kaikenlaisista teknillisistä vempaimista.

Illalla oli sukua vierailulla.

 

Ja kuvattiinkin toinen toistamme.

Ukkonenkin jyrisi, mutta kunnon sadetta emme saaneet, vaan piti kastella taas kasveja. Osan kastelemisesta olen jo luopunutkin.