Marjoja on poimittu tänäänkin pari kolme ämpärillistä.

Aamulla tulivat pieni hieno mies, pikkusisar ja äiti poimimaan hieman marjoja. Olimme ulkona, söimme monenlaisia marjoja ja pienet leikkivät pihalla. Aika alkoi käydä pitkäksi meidän aikuisten vain poimiessa, mutta sitten onneksi tuli pappa omista touhuistaan ja niin heillä sitten juttua riitti kauempana näkyvistä työkoneista ja kauhakuormaajan hommista ja monista muista "miesten" asioista. Lähtiessä etsimme vielä pulloja mehustukseen ja pieni hieno mieskin löysi omansa.

Samalla sain poimituksi loput vihreät viinimarjat pois, aloittelin hieman punaista ja poimin kaikki loput mustatkin. Sitten sain vielä ämpärillisen vihreää karviaista ja vuoristolaisiakin ja  hain puun alta (ja vähän puustakin) omenanrupuskat.  Omenia ei tänä vuonna tule paljoa. Nekin vähät omenat ovat madonsyömiä.

Mies teki hyvää kaalilaatikkoa lounaaksi. Siinä oli riisiä ja ohraa desi kumpaakin, kaalia kilo, ja nuo keitettiin ensin painekattilassa,  jauhelihaa 400 g ja sipulia, jotka ruskistettiin ja sitten vasta laitettiin uuniin mäkimeiramin, hunajan ja suolan kanssa ja vettä nesteeksi. Pitkään matalassa lämpötilassa haudetettu kaalilaatikko oli hyvää puolukkahillon ja kurkkujen kanssa.

 Mies perkasi lehtipersiljaa kuivuriin tänään taas uuden annoksen ja perkasi karviaisetkin.

Myöhään istutetut asteritkin ovat alkaneet kukkia. Ne ovatkin mukavia syyskesän kukkia niin maljakossa kuin pihallakin.