Eilen illalla oli Karhuhallissa, jossa Lähetysjuhlien päätilaisuudet pidetään, Gospelpassio Ristinkantaja. Tuossa Lasse Heikkilän sävellyksessä maailmahistorian mullistaneita tapahtumia katsellaan Jeesuksen ristiä kantaneen Simon Kyreneläisen silmin. Teos esitettiin myös viittomakielellä ja esiintyjiä oli yli sata. Jokaista päähenkilöä seurasi viittomataitoinen varjo.

Arki@pyhä on näiden juhlien tunnus ja se näkyy joka puolella:

Juhlilla esiteltiin myös Tasaus-keräystä. Tänä vuonna sen tuotto suunnataan Nepaliin, jossa autetaan mm. heikossa asemassa olevia kivenhakkaajia saamaan koulutusta.

Monta vuotta on kulunut edellisestä kahvinjuonnista, mutta nyt piti uhrautua juomaan yksi mukillinen...matkaväsymystä vastaan.

Majoituimme eilen Raumantien motelliin. Huone oli kuuma – pätsi – hiki valui sinne tullessa illalla. Yöksi kuitenkin viileni, kun saimme ensin oven ja ikkunan kautta jonkinlaisen läpituuletuksen. Aamulla oli monipuolinen aamupala, jolla jaksoi pitkälti päivään.

Tämä helluntaiaattopäivä alkoi Lähetysseuran vuosikokouksella, jossa oli läsnä noin viisisataa henkeä kuumassa liikunta-juhlasalissa.  Vuosikokoukseen edustajia lähettävät Lähetysseuran jäsenet, joita ovat Suomen ev.lut. kirkon kaikki seurakunnat. Lähetysseuralla on lisäksi muita yhteisöjäseniä sekä henkilöjäseniä.

Vuosikokous on Suomen Lähetysseuran ylin päättävä elin, joka kokoontuu vuosittain kesäkuussa valtakunnallisten Lähetysjuhlien yhteydessä. Vuosikokous vahvistaa seuran tilinpäätöksen sekä valitsee johtokunnan. Nyt tässä kokouksessa oli esillä sääntöjenmuutos toisen kerran ja niin ei olekaan enää johtokunta, vaan hallitus tästä lähtien.

Vuosikokouksen avasi johtokunnan puheenjohtaja piispa Matti Repo. Hän totesi muun muassa,  että paradoksaalisella tavalla Jeesuksen seuraajat ovat vahvimmillaan, kun he ovat heikoimmillaan.  Heidän työnsä maailman puolesta ei perustu heidän omiin vahvuuksiinsa, varallisuuteensa tai taitoihinsa.  Heissä vaikuttava Jumalan Henki saa heidät antamaan työnsä välityksellä elämän tuhansille, miljoonille, aina uudestaan uusissa paikoissa, uusissa tilanteissa ja uusissa haasteissa. Kehitysyhteistyössä Lähetysseura on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö. Kehitysyhteistyö sisältyy ohjelmiin. Repo totesi, että kirkon seurakuntien oman hengellisen olemuksen kannalta on tärkeää rakentaa vahva linkki seurakunnan paikallisen ja Lähetysseuran kansainvälisen mission välille. Seurakunnat ovat Lähetysseuran jäseniä ja sen toiminnan varsinaisia omistajia ja työn teettäjiä.

Johtokuntaan valittiin erovuoroisten tilalle tänä vuonna Mikko Myllys (oka jatkaa vanhana), Mirja Niemi, Åsa Westerlund ja Vesa Viitaniemi.

Järjestelyt toimivat kokouksessa hyvin: vähän väliä tarjoiltiin kylmää vettä. Kokouksen puheenjohtaja hoiti tehtäväänsä hyvin ja huumoripitoisestikin.

Iltapäivällä tapasimme paljon tuttuja kuten jo vuosikokouksessakin. Myös tänäkin vuonna oli perinteinen Etiopian lähettien yhteinen tapaaminen.

Saimme jonottaa lippuja illan loppuunmyytyyn Onnen vuori -musikaaliin. Onneksi löytyi hieman peruutuspaikoilta lippuja, joita ystävällisesti eräs kollega lunasti meillekin.

 

Niinpä illalla pääsimme kuumaan hikiseen täpötäyteen saliin seuraamaan Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen uutta musikaalia kutsumuksesta. Tämä on itsenäinen jatko-osa 25 vuotta sitten ilmestyneelle Liekit -musikaalille. Tapahtumapaikkana on Fuegonia, jossa nuori lähetystyöntekijä kohtaa monenlaisia haasteita ja pieniä ihmeitä työssään nuorten parissa. Mukana on alkuperäisen Liekit –musikaalin henkilöitä, kuten Riikka Sillanpää, sen päähenkilö. - Kyllä kannatti käydä tuo musikaali katsomassa ja istumassa sellaisessa kuumuudessa kuin välillä Afrikassa...