Mies imuroi yläkerrassa ja yhtäkkiä sieltä alkoi valua portaita pitkin vettä – pesuvati oli kaatunut vedettäessä imurin letkua suoraksi ja niin alakerrassa portaiden alla kastui kaapin päällys ja lattia ja hieman tavaroita. Juuri kun vesi valui, tuli joulutonttu ovesta sisään ja tuli kiireesti avuksi kuivaamaan. Niinpä saimme kaapin aluksenkin nopeasti siivotuksi, kun se kaappi oli vielä ollut siirtämättä – pölytkin kyllä kastuivat… kännykkä sentään toimii, vaikka sai kylvyn! Suurkiitos tontulle avusta!

Viemärin ilmatorvi jäätyi ja niin mies kiipesi vielä pimeässä katolle ja hakkasi jään irti. Nyt taas pelaa  vessan tuuletus tässä huushollissa. Ja jotta muukin tuuletus pelaisi hyvin edelleen, vaihdettiin ilmastoinnin suodatinkin joulun kunniaksi.
Hirvipaisti uunissa kypsymässä. Meidän perheen traditioihin kuuluu kinkun sijaan hirvipaisti jouluna. ja uusi lihapiirakkakin tulossa. Kuusi on vielä vajassa jäässä ja kuusenjalasta ei minulla tietoakaan.  Iltayö on aikaa laittaa huusholli joulukuntoon, onneksi on vielä tunteja huomiseen puoleenpäivään. Mielestäni silloin, kun joulurauha julistetaan, on kaiken huushollipuolen oltava kunnossa, jotta kaikki voivat olla levollisin mielin.
Vähitellen joulumpaan siirtyen… Hyvää joulunodotusta jokaiselle lukijalle.