Veimme eilen mökille peräkärryllä paikalliselta höyläämöltä kestopuulautoja ja parruja. Mökillä kannoin lautoja ja parruja olan takaa niin alas saunalle kuin mökin verannan luo. Rannassa on tarkoitus tänä kesänä uusia laituri.
 
Mies otti vanhat, osin lahot laudat pois verannan lattiasta ja minä siivoilin alustaa: En kuitenkaan tehnyt isompia löytöjä: muutama vanha ampiaisenpesä oli ollut lattian alla ja yksi teräksinen kahvilusikka oli tippunut vuosien mittaan jostakin raosta.
  
Ostimme viime keväänä omenapuun mökille. Puu on perheomenapuu, jossa on kolmea eri lajiketta: Vuokko, Sariola ja Railamo. Nyt jokainen oksa eli lajike kukkii. Saa nähdä, tuleeko sitten yhtään hedelmää.  Samoin mökillä kukkii kunnolla ensimmäistä kertaa kriikuna, joka on jo sinnitellyt kymmenisen vuotta kasvuaan mökin kivisellä mäellä puunjuurien viedessä voiman.
 
Suopursu kukki ja tuoksui rannalla.
 
Kaivoin jälleen rönsyleinikin alkuja. Sain pienen hienon miehen äidiltä hyvän vinkin: käytä haarukkaa kaivamiseen - ja niin se hyvin toimiikin! Vaan niitä alkuja tulee koko ajan lisää ja kerkiää isommiksi huomaamattanikin.
Työpäivä taas tänään. Oli ilo tavata innokkaita eskareita kouluunsiunaamiskirkkohetkessä. Aluksi laulettiinkin laulu: On ilo, ilo, ilo olla yhdessä, viettää hyvää hetkeä. On ilo, ilo, ilo olla yhdessä Taivaan Isän lähellä. On ilo, ilo, ilo olla rauhassa, Taivaan Isää kuunnella. On ilo, ilo, ilo olla rauhassa, Taivaan Isää kuunnella.
Sana tälle päivälle: ”Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.”  (Hesekiel 36:26)