1248035268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän päivän kasvi on krassi.

Pappilan perinteinen kesämökki- ja amppelikasvi on krassi. Se on kylvetty omista edellisen kesän siemenistä. Taimet on esikasvatettu keväällä sisällä, niin että on saatu krassit kukkimaan heinäkuun alusta. Krassi pitää aurinkoisesta kasvupaikasta.  Krassi on ruohovartinen kasvi. Krassin kukat ovat syötäviä.  Niitä voi käyttää muun muassa salaatissa. Krassin maku on mieto, joten se sopii mainiosti voileipien sekä keittojen koristeluun.

Ja taas ovat kädet mustikkaiset, kun tänäänpoimitut mustikat putsasimme vasta äsken lentopallopeli-illan jälkeen.  Metsämansikoitakin taas hieman keräsin mökiltä. Löytyipä tänään puutarhastamme jo reilusti  puutarhavattuja.

Tämän sunnuntain evankeliumiteksti oli Jeesuksen sanat: "Teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie.  Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille." (Luukas 6: 27-31)