Auto sai vihdoin viimeisenkin kesärenkaan. Ei se talvirengas lähtenyt irti omin voimin. Niinpä ajoin lähimmälle mahdolliselle paikalle, missä sen voisi saada irti. Korjaamon mies ystävällisesti lupasi irrottaa sen. Hän haki pultinvääntimen ja sai pultit irti, mutta ei rengasta. Apuna sitten sorkkarauta, kakkosnelonen ja toinen mies ja CRC, niin jopa irtosi rengas ja mies saattoi vaihtaa tilalle kesärenkaan. Kysyin hintaa ja ystävällisesti hymyillen mies vastasi: ei maksa mitään.  KIITOS!

 
Näin pääsin lähtemään omalla autolla töihin ja sieltä sitten mökille kauniissa auringonpaisteessa. Matkalla kuvasin valkovuokkoja mökin läheltä – vahingossa videolle – ja tänään poislähtiessä uudelleen, mutta kukat olivatkin supussa.
Mökillä kitkin edelleen nokkosia ja rönsyleinikkejä kasvimailta ja haravoin lehtiä. Raivasimme pari isoa kiveä syrjään ja kaivoin alustaa maa-artisokan paikaksi, jonne ne artisokat siirrän toisesta paikasta (eivät sitten leviä muualle). Kärräsin lehtiä kasvimaan pohjaksi, sitten lantaa pari kuormallista ja päälle multaa – tämänpäiväinen räntäsade sitten tyssäytti jatkon tällä erää: maa-artisokat jäivät vielä paikoilleen.
 
Mies kalasti: Nosti verkon ja katiskat ja kalaa tuli. Saalis oli noin 80 ahventa eilen ja tänään yhteensä. Niin ja kaksi rapua ja yksi iso 21-tuumainen siika. Olipa taas miehellä perattavaa. Siika pääsi fileiksi ja ahvenet osin pakkaseen, osin tänään paistinpannulle ja syöntiin.
 
Suolattuja ahvenia paistamista vailla.
 
Rapu katiskassa.

Tietystyi illalla saunoimme, vaan vieläkään emme uimaan päässeet, koska uuden laiturin teko on kesken. Saunamakkarat ja vohvelit omenahillon kera kuuluivat saunaillan ateriaan. Vohvelitaikina oli hyvin yksinkertainen: 5 dl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa, 2 tl leivinjauhetta, 0,5 dl öljyä ja vettä sen verran, että taikina oli sopivan löysää.