Tänäänkin on ollut työpäivä: Kappelissa vainajan siunaaminen. Läheiset saavat olla hyvästelemässä ja saattelemassa ja siunaamassa omaistaan Jumalan hoitoon ja huolenpitoon. He saavat olla muistelemassa vainajan elämänkaarta ja yhteisiä hetkiä hänen kanssaan. ”Kiitos sulle, Jumalani armostasi kaikesta, jota elinaikanani olen saanut tuntea. Kiitos sulle kirkkahista, keväisistä päivistä. Kiitos myöskin raskahista syksyn synkän hetkistä. Kiitos sulle kukkasista, jotka teilläin kukoisti. Kiitos myöskin ohdakkeista, jotka mua haavoitti. Kiitos, että tahdot mulle elon antaa iäisen. Kaikesta, oi Herra, sulle annan ikikiitoksen!" (Virsi 341:1,4)

Miehen isän haudalla on tällainen risti.

Kehäkukatkin ovat alkaneet kukkia. Kylvin niitä keväällä reilusti ja hyvin ne ovat rehevöityneet. Kehäkukka on yksivuotinen kesäkukka, joka kukkii heinäkuulta pakkasiin asti. Se saattaa siementää vähän sinne ja tänne ja kehäkukkaa voi löytääkin yllättävistä paikoista – siemenet ovat talvehtineet ja kasvi on sitten keväällä lähtenyt kasvamaan.

Aivan hieno aurinkoinen, lämmin päivä - ihan mökkipäiväkin. Kasveja saa kastella ehdokseen niin kotona kuin mökilläkin ja kylläpä ne kasvavatkin nyt lämmössä, kun saavat kosteutta myös.

Aurinkoista kesäpaivää!