Aamulla kuuran vielä ollessa maassa pakkasyön jälkeen kuljimme kohti pappilaa pienten kanssa. Isompi miltei juoksi tuon matkan, kun oli odotettavissa pihalle nuotio ja tikkupullan paisto. Papalla oli nuotio jo miltei valmiina pihaan saapuessamme.

Tein taikinan vedestä, vehnäjauhoista, suolasta, tilkasta öljyä ja ripauksesta sokeria ja lisäsin sekaan hieman kuivahiivaakin. Pappa veisti tikut tuoreesta puusta ja kiersin taikinaa harvaan kierteeseen tikun ympärille.

Sitten porukalla sitä paistettiiin

Nakkejakin oli.

Ulkona välipala maistui hyivn, niin juustoleipä kuin nakit ja tikkupullat

ja kun tuli jano, niin maitoakin oli mukava juoda pillillä.

Pikkusiskon päiväunien aikana isonveljen kanssa pyörittelimme lähes sata sämpylää - jauhoja oli niin poskella kuin nenänpäässäkin ja vähän joka puolella, mutta taisi olla kuitenkin mukavaa vai mitä? (Unohdimme essun!) Taikina oli hyvää syötäväksikin ja sitten lämpiminä sämpylöinä. Sämpylät teimme edellisiltana muhimaan laitetusta taikinajuuresta, jossa oli paljon kurpitsaraastetta seassa.

Illalla olimme jumpassa ja vielä miehen veljen nimppareillakin. Sitten vielä sauna rentoutti hyvin jumpassa kipeytyneet lihakset.

Raamatun sana tänään: "Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa." (Kolossalaiskirje 1:10)