Pieni hieno mies on ollut meillä tämän päivän. Sain jo aamulla hyvän aamulenkin, kun kävin hänet hakemassa jalkaisin. Sitten pihalla vielä haravoimme ja touhusimme kaivurin kanssa. Söimme välipalaa: vielä löytyy hieman oman omenapuun omenia. Pieni hieno mies halusi myös kuivattua suppilovahveroa – hyvin maistui.

 
Pianonsoiton harjoitukset ovat alkaneet.
Hain juurekset kellarista ja myös persiljat kasvimaalta ja löysin vielä hyvää timjamiakin, minttua ja mäkimeiramia. Näin soppaan saimme hyvin aineksia vielä kotipihalta.
Joululeipomiset ovat alkaneet. Tein piparitaikinan ensimmäisen annoksen: Kardemummapiparit.  Saa nähdä, tuleeko siitä pellille asti yhtään kappaletta vai meneekö se kokonaan syöntiin. Kiehautin 2 dl siirappia, 3 dl sokeria, 4 kukkuraista teelusikallista kardemummaa ja 3 kukkuraista tl inkivääriä kattilassa, lisäsin 250 g laktoositonta margariinia. Kun seos oli jäähtynyt, sekoitin mukaan 2 kananmunaa sekä n. 10 dl vehnäjauhoja, joissa 3 tl soodaa. Nyt tuo taikina on pakattuna kolmen litran muoviseen karkkipurkkiin (olisi mahtunut isompikin taikina!). Tuo kardemummapiparitaikina on meidän perheen perinteinen piparkakkutaikina.
 
Joulu- ja adventtimyyjäisiä alkaa olla myös eri puolilla. Tänään mies valmisti mehiläisvahakynttilöitä.