Lauantain töiden, hautajaisten, jälkeen lähdimme mökille saunomaan ja töihin.

Mies rakensi edelleen laituria. Tällä reissulla valmistui kansi kokonaan, uimaportaat kiinnitettiin ja siltakin aloitettiin. Portaissa on kuusi askelmaa. Portaat ovat kuumasinkittyä terästä ja niissä on painekyllästetyt puuaskelmat. Koska ne myös ovat hieman kaltevat, on portaista hyvä lähteä uimaan. Tosin sukeltaminen ei askelmilta onnistunut, vaan läiskähdin veteen, mutta laiturilta sukeltaminen onnistui hyvin.

 
Koristevattukin eli tuoksuvatukka oli mökillä ruvennut kukkimaan. Sen kukkineet versot leikataan tyvestä. Leikkaus tehdään keväällä tai heti kukinnan jälkeen. Kasvin voimakasta leviämistä voi rajoittaa leikkaamalla. Tosin meillä siihen ei ole vielä kiirettä, kun viime kesänä noita mökille istuttelimme piilottaaksemme kivikasaa ja juurakoita niiden taakse. Se onkin hyvä suoja- ja taustapensas. Se viihtyy parhaiten kosteassa, kalkitussa, ravinteikkaassa maassa.  Kasvia voi lisätä tyvivesoista, pistokkaista tai siemenistä. Me saimme tyvivesoja miehen veljen pihasta. Tuoksuvatukkahan on vadelman sukuinen kasvi.
 
Päivänlilja on alkanut kukkia niin kotona kuin mökilläkin.Päivänliljat ovat helppohoitoisia ja vaatimattomia perennoja. Ne kasvavat sekä aurinkoisilla että puolivarjoisilla kasvupaikoilla.Keltapäivänlilja on helppohoitoinen ja varma kukkija. Päivänliljaa lisätään jakamalla tai siemenestä. Siemenet itävät vasta kylmäkäsittelyn jälkeen.
Mökkijärvellä oli elämää joka puolella muissakin mökeissä hiljaisen alkukesän jälkeen. Monet olivat tulleet laittamaan mökkejään juhannuskuntoon. Oli tosin vielä järvivesi raikasta uida. Veden lämpötila oli noin 17 - 18 astetta, mutta uimme useampaan kertaan ilman saunaakin.