Alttarikukkina luonnonkukat ovat kesällä kauniita. Tässä on pietaryrttejä. Pietaryrtti on monivuotinen, 30 - 120 cm korkea, keltakukkainen kasvi. Se on yleinen Keski- ja Etelä-Suomessa. Se menestyy pihoilla ym. tienvarsilla, kuivilla paikoilla. Pietaryrtti kukkii heinä-syyskuussa. Se on myrkyllinen kasvi. Pietaryrttiä voi käyttää lankojen värjäämiseen, muhennoksissa, mausteena oluessa, koristekasvina sekä hyönteisten torjunnassa. Vanhastaan sitä on käytetty hautajaiskukkanakin.

Lauantai-iltana lähdimme mökille, jossa pojan perhe oli nauttinut kauniista päivästä, mustikoiden poiminnasta ja etenkin niiden syömisestä ja uiden ja saunoen ja tietysti myös piti onkia ja viedä verkkokin veteen.

Tulisiko kalaa? Edes pienen pieni ahven...

Pikkuveli sitkeästi jaksoi pitää vapaa pitkään ja tuijottaa kohoa, jos se menisi veden pinnan alle.

Suopayrttikin kukki mökin pihalla. Rohtosuopayrtti on vanha perinteinen perenna. Myös syysasterit aloittelivat jo kukintaansa.  Säätieto lupaili ukkosia ja sateita, mutta sateita ei tullutkaan kovin paljon, vaikka ukkonen jylisikin jonkin aikaa.  Onneksi ilma hieman viileni. Hyttysiä ei ollut koko iltana - leppeä tuuli vain puhalteli.