Tänään on uskonpuhdistuksen muistopäivä. Martti Luther 1500-luvulla opasti, että pelastus on kiinni vain Jumalan armosta. Tästä saarnattiin tänään myös jumalanpalveluksessamme.  Pelastuksen eteen ei tarvitse tehdä mitään hyviä tekoja, vaan se on lahja kaikille Kristukseen uskoville.  Pelastus on siis " yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen Kristuksen tähden" Hyvät teot ovat uskon hedelmiä lähimmäisiä varten.

Tänään vietetään myös rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää. Kun kunnioitamme pyhää, näemme ihmisen arvon. Jeesus opetti, että pyhä on ihmistä varten. Jokaisen ihmisarvo on pyhä. Erityisesti pyhän turvaa tarvitsevat ne, jotka ovat vailla puolustajaa. Muistammeko puolustaa pyhää silloinkin, kun se merkitsee omasta luopumista vieraiden hyväksi?
Tänään päättyy myös vastuuviikko, jonka teemana on ollut: Pyri sopuun - rakenna rauhaa!Kirkkojen kansainvälinen Vastuuviikko eli Ekumeeninen vastuuviikko on Suomen kirkkokuntien yhteinen kansainvälisen diakonian sekä vastuun ja vaikuttamisen viikko. Vastuuviikon tarkoituksena on saada ihmiset pohtimaan, kyselemään ja arvioimaan omaa elämäntapaansa suhteessa maailman tilaan. Vastuuviikko haluaa kiinnittää huomiota anteeksiannon ja rauhan merkitykseen tasapainoisen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen saavuttamisessa. Vastuuviikko haluaa vaikuttaa rakenteisiin, jotka mahdollistavat oikeudenmukaisuuden toteutumisen.
 
Mikä tuoksu! Tulipa hieman leivottua tänäänkin vähän huomista reissua varten: omenahillopiirakoita, kurpitsasämpylöitä ja korvapuusteja.
 
Lentopallopelin jälkeen vielä tein omenapiirakoita piimäpohjaan ja vaikka on sunnuntai, niin etikkasäilykkeitä kurpitsasta tuli samalla nyt illalla myös, koska kurpitsat alkavat vanheta liikaa.