Tänään on Yrjönpäivä. Minulla se on moninkertainen juhla: Yrjön nimipäivä: kummisetäni oli Yrjö. Yrjön päivänä on syntynyt mieheni vanhin veli. Yrjönpäivää vietetään partiolaisten päivänä. Tänään vietetään partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjänän päivää ja samalla viikolla vietetään partioviikkoa. Suojeluspyhimyksensä esimerkin mukaisesti partiolaisen tulisi tehdä ainakin yksi hyvä teko päivässä.Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell valitsi Pyhän Yrjön – hyveellisen ja rehdin heikkojen auttajan – partiolaisten suojeluspyhimykseksi ja esikuvaksi. Pyhän Yrjänän taistelu lohikäärmeen kanssa kuuluu keskeisiin partiotarinoihin.  Tänä vuonna on kulunut sata vuotta, kun Suomessa aloitettiin partiotoiminta. Olen minäkin ollut aikanaan partiolainen. On minulla säilössä vieläkin vanha partiohuivini.

 
Luin Anneli Könnin teoksen Armonkodista, joka on Thaimaassa tavallaan kuin ensikoti raskaana oleville ja synnyttäneille äideille.
 
Pakkasimme peräkärryn sunnuntain kansainvälisiä markkinoita eli mahdollisuuksien toria varten. Haimme ison teltan, jonka pystytämme sitten Vesijärven rantaan ja teltassa sitten myydään hyvää unkarilaista keittoa ja kerrotaan Pécsistä, joka on tänä vuonna yksi Euroopan kulttuuripääkaupungeista.
Hiiri alkoi toimia, kun muutin hiiriasetuksia. Kone oli jumissa minun ja miehen puolelta, mutta vieraan osassa hiirikin liikkui ja pääsin antamaan salasanani ja tiedostoihin käsiksi. Sormihiiri vain liikkuu, ulkoinen ei lainkaan, vaikka tykkään enemmän liikutella tuota ns. lankahiirtä, vaikka se ei langassa enää olekaan.
Ja valokuvakansion valmistaminen syntymäpäivälahjaksi jatkuu edelleen: Kävin teettämässä tänäänkin vielä lisää kuvia, kun tämä tietokone alkoi toimia ja saimme ne ulos vihdoin ja skannasimme niitä lisääkin.