Syreenit kukkivat ja tuoksuvat joka puolella, myös meidän pihassa lilat pihasyreenit hienosti. 
Valkoiset pihan reunalla olevat pihasyreenit kukkivat ja tuoksuvat myös, vaikka kukat ovatkin korkeissa latvaoksissa, sillä vanhojen pensaiden alaosiin ei kukkivia oksia enää tule, jos ne kerran ovat sieltä valon puutteessa karsiutuneet pois. Kai nuo pitäisi leikata! Joku kertoo, että leikkuuaika on kukkimisen jälkeen, joku syksyllä, joku, että kevättalvella. Milloin olisi oikea aika leikata syreenejä?
Unkarin syreeni kukkii vasta myöhemmin. Unkarinsyreeni ei muodosta juurivesoja kuten pihasyreeni ja voidaan nuorentaa alasleikkaamalla. Syreenit yleensä viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla ravinteikkaassa maassa. Maa on hyvä kalkita kunnolla ja lannoittaa esimerkiksi hevosenlannalla. Syreenit kasvavat monta metriä korkeiksi monirunkoisiksi pensaiksi. Vanhoja syreenejä kannattaa nuorentaa poistamalla niistä vuosittain aina vanhimpia runkoja, jotka on poistettava maata myöten.
On satanut aika paljon viime päivinä. Eipä ole tarvinnut kastella pihalla olevia kasveja, ainoastaan kasvihuoneen kasvit ovat vaatineet vettä. Kitkemistä olisi. Ja kotilonkeräystä niin paljon kuin jaksaa ja viitsii tehdä!
Mies on tänään ollut urheilukilpailussa toimitsijana lasten ja nuorten, 9-14-vuotiaiden, neliottelukisoissa. Nykyään ei enää paljon sitouduta mukaan: vanhemmat tuovat lapsensa, mutta eivät tule itse mukaan toimintaan, vaan lähtevät pois. Niinpä nuo toimitsijat ovat usein veteraanijoukkoa.