Tein kurpitsaleivän juuren muutamaksi tunniksi kuplimaan. Sitten leivoin sen kolmeksi vuokaleiväksi ja 3 pellilliseksi sämpylöitä. Leipätaikinaan laitoin kilon verran soseutettua raakaa kurpitsaa, litran vettä, pari desiä ruisjauhoja, 2 tl suolaa, 2 pussia kuivahiivaa, 2 ruokalusikallista hunajaa, lorauksen öljyä ja vehnäjauhoja niin paljon, että tuli löysä taikina. Taikinaa vaivatessa lisäsin siihen vielä reilusti vehnäjauhoja ja nostatin ehkä hieman liian löysän leipätaikinan kunnolla ennen niiden paistamista. Sämpylöihin lisäsin vielä jauhoja niitä pyöritellessäni. Johonkinhan noita kesäkurpitsoja on hyvä upottaa!

 Kriikunoita ja vuoristolaiskarviaismarjojakin on tänään poimittu. Ovat vain vielä käsittelyä vailla.

 

 

Eilen kiertelin katselemassa puutarhaa ja kurpitsat ovat kasvaneet isoiksi mollukoiksi, Tässä yksi.

Persiljaa ja minttua tuli kuivuriin ja kesäkurpitsoja pois kasvimaalta kasvamasta.

Mangoldikin on tehnyt vielä uutta kasvustoa. Soppaan ja kastikkeeseen löytyy vielä muutamaksi kerraksi aineksia.

Sienisalaattia sekoitettiin Mama´s hand-vempaimella.

Eilen illalla lämpisi takkakin ensimmäisen kerran tänä syksynä - tästä se lämmittäminen taas alkaa!