Mies oli pari päivää tyttären perheen taloa maalaamassa. Vävy laittoi rännejä ja mies maalasi. Lapsenlapsikin oli innolla mukana – uskaltautui lopulta nosturin koriin, kun oli aikansa alhaalla tutkaillut ja olisi mielellään sormeillut säätimiä.

 

Nosturin korista on mukava katsella lähimaisemia.

 

Itse hoitelin sillä aikaa kissoja. Käyn päivittäin syöttämässä ja silittelemässä matkoilla olevan serkun perheen kissat.  Tänään vietettiin kissan nimipäiviäkin.

Tyttäristä toinen käväisi tänään ja toi löytämiään mustia torvisieniä. Ne laitettiin kuivuriin. Mustatorvisieni kannattaa säilöä kuivaamalla. Kuivattuna sitä voi murentaa mausteeksi ruokiin. Muuten sitä voi käyttää kuten suppilovahveroita. Mustatorvisieni kasvaa yleisenä tuppaina tai pieninä ryhminä elokuusta lokakuulle Sitä on hankala löytää, koska se usein piiloutuu hyvin syksyn pudonneiden lehtien alle.

Taas tuli hillo: punaisista viinimarjoista ja mustista viinimarjoista tein hyytelön hillosokerin avulla. Keitin marjat ja siivilöin mehun. Mehua tuli litra ja laitoin kilon pussillisen hillosokeria. Keittokirjan ohjeen mukaan kuumensin mehun ja sokerin, keitin noin 20 minuuttia hiljaisella tulella ja purkitin pieniin keitettyihin ja Atamonilla huuhdottuihin purkkeihin seoksen -kyllä jymähti! Lopun moskan laitoin sosemyllyn läpi, koska marjat olivat terttuineen, ja tein soseesta taas ruismarjapuuron.