Tuolla Kievari Enonhovissa oli hyvät sängyt, joten uni tuli aika hyvin - ehkä muutenkin monen päivä kulkemisen jälkeen. Aamupala oli maittava ja runsas: Jopa tuoreita lakkoja ja mustikoita (suoraan pakastimesta) saimme hyvin haudutetun aamupuuron päälle. Puuro oli keitetty neljän viljan  hiutaleista leseillä terästettynä.

Aamusella oli aikaa hetki kävellä ympäristössä ja hankkia eli ostaa Pyhien polkujen paita ja lakki.

Enonkosken kirkko on keskellä kirkonkylää sijaitseva puukirkko, joka  valmistunut vuonna 1886. Kirkko rakennettiin 1884 palaneen kirkon tilalle. Tyyliltään kirkko on  päätytornillinen pitkäkirkko, jossa on leveä poikkilaiva. Kirkkoon mahtuu noin 600 henkilöä. Enonkosken kirkon tornissa oleva risti osoittaa Ylä-Enonvedelle,  jossa kirkkomatkalla syksyllä 1558 tapahtui vakava, kahdeksan ihmisen hukkumiseen johtanut kirkkoveneonnettomuus.

 

 

Kirkon eteisessä oli tuoksuvia syreenejä vastaanottamassa meitä.

Enonkosken kirkossa oli ehtoollishartaus kymmeneltä, jonka jälkeen pidimme lopettajaispalaverin pihakatoksessa ja saimme vaellustodistukset.

Enonkosken kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kanssavaeltajakin Tuomo Kautonen allekirjoitti vaellustodistuksia Kievarin vastaanotossa.

Enonkoskellakin kukkivat jo kurtturuusut.

 

Taksibussi tuli hakemaan meidät puoli kahdeltatoista, jotta ehdimme Savonlinnaan ja etelään menevälle junalle.

Savonlinnassa kerkisimme käväistä torilla ostamassa lörtsyt, paikalliset erikoisuudet.  Hankin lohilörtsyn ja lakkalörtsyn. Niitä oli sitten junassa mukava napostella teen kanssa, jota oli termarissa. Junavaunu Parikkalasta lähtein oli ylen kuuma! Hiki virtasi matkustajilla. Kun Savonlinnassa ei ole enää avointa rautatieasemaa, niin hankimme lippumme vasta junassa, mutta jatkoyhteyteen siinä ei saanut nimettyä istuinpaikkaa. Niinpä monet meistä saivat vaihtaa paikkaa usean kerran.

Oli hienoa, kun vihdoin pääsi lähikaupungin asemalle ja siellä puoliso odotti jo auton kanssa: pian kotiin ja suihkuun. Ja pyykit koneeseen ja kuivumaan ja pakkaus aamulla aikaisin alkavaa uutta reissua varten.

Kiitollisin mielin mukavasta vaelluksesta ja sillä hyvän Juamlan varjeluksesta pääsin illalla nukkumaan omaan sänkyyn!