Tuulee todella lujaa. Hedelmäpuista kukat tippuvat pois ennen hedelmöitymistä.  Tuulee niin lujaa, että mehiläiset ja kimalaiset eivät lennä. Ja eilen satoi ja huomenna on viileää ja taas sadetta luvassa, niin eivät mehiläiset lennä ja niin taitaa jäädä koko nyt hienosti kukkiva päärynäpuu vaille päärynöitä tänä vuonna. Omenapuut onneksi eivät ihan vielä ole avanneet kukkasilmujaan.

Isännänviirikin on vaakasuorassa.

Ruohoa on voinut sentään leikata (ensimmäisen kerran tänä keväänä) ja pöllejä kantaa pihan kauimmaisesta nurkasta hakkuupaikalle. Kasvimaille on kylvetty lähes kaikki, mitä sinne laitetaan tänä keväänä kasvamaan.  Harso päälle ja siellä ne ovat turvassa (?) kempiltäkin ym. ötököiltä. Tosin ei myyriltä eikä kotiloilta. Vielä myöhemmin istutamme ulos kesäkurpitsat ja kurpitsat.

Kävin kaupassa pienen hienon miehen kanssa. Oli taas opettavaista, kun toinen kyseli vaikka mitä ja piti osata vastata jotenkin järjellisesti noihin mitä varten ja miksi -kysymyksiin.

Tänään Hesarissa oli artikkeli, missä kerrottiin kuudesta puutarhan pahimmasta rikkaruohosta. Hesarin mukaan ne ovat voikukka, vuohenputki, piharatamo, juolavehnä, pelto-ohdake ja rikkanenätti.  Voikukkaa olen mökiltä yrittänyt todella pitää poissa, mutta uusia alkuja tulee koko ajan, kun naapureiden puolella on voikukkaa. Piharatamoa on paljon (se tekee kesässä 10000 - 20000 siementä ja säilyttää itävyytensä noin 10 vuotta!) Ratamo ei minua siellä häiritse, mutta vuohenputki kyllä. Sitä ei siellä ole paljon ja yritän hävittää kaikki alut, mutta aina vain se nousee… Sekin tuottaa kukkiessaan noin 3000 siementä.  Juolavehnääkin tuli mullan mukana jonkin verran mökille ja kai siellä jossakin on noita pelto-ohdakkeita ja rikkanenättiäkin.  Eniten tällä hetkellä siellä kitken kasvimaalta vesiheinää ja rönsyleinikkiä.