Aamulla aikaisin lahdimme uimaan eli 6.30 aloimme olla jo altaalla. Uimme melkein puoli kilometria. Sitten palasimme aamupallle ja pikaisesti lahtöön. Lamminta oli jo aamulla yli 30 astetta. Koko perhe lahti retkelle mukaan. Me suomalaisvieraat seka isantaperheemme teimme kokopaivan matkan lahiseudun kyliin. Bussilastillinen lahti yhdeksan maissa Domuksen parkkipaikalta kohti Pécsváradia.

Mylly Óbányan museossa.

Paikallinen kasvisyrittäjä tarjosi meille yrttiteet pihallaan, jossa kasvoi paljon laventelia.

Tällä yrittäjällä oli myös ns. tuoksuhuone, jossa saimme haistella monien yrttien tuoksuja.

Kävelimme kylänraitilla ja kävimme myös paikallisessa kuppilassa, useimmat jäätelöllä.

Óbányassa tutustuimme savenvalantaan paikallisen museokaynnin jalkeen. Nuori tyttő opiskeli sukunsa ammattiin ja naytti meille myős tyőpajassaan, miten ruukku syntyy. (kuvasarja tulossa tahan) Toki sita ei viela poltettu, koska polttaminen vie moniaita tunteja ja vaatii yli 670 asteen lammön.

Kävimme kuvanayttelyssä, joka oli viinikellarissa.

 

Geresdlakin katolinen kirkko

Geresdlakin kyla tai kai oikeastaan kunta vaikuttaa elinvoimaiselta huolimatta koostaan: alle tuhat kuntalaista. Asutus on saksalaisperaista suurelta osin ja mukana on nyt 14 suomalaista perhettakin, joilla on kesamökki siella. Suomalaiset ovat kai suurimmaksi osaksi Joensuun seudulta. saimme vierailla noin viidessa suomalaisperheessa, joihin meidat jaettiin. Itse paasimme sellaiseen perheeseen jossa isannan aiti asuu useamman kuukauden vuodesta siella ja poika perheinen noin kuukauden samassa talossa. Elakkeella olijat voivat viipya pitempaan kuin muut. Kylassa on 8-luokkainen koulu, kauppa, kukkakauppa, pankki, kenkakorjaamo, leipomo ym. mita tarvitaan.

Ja nukkemuseo, jossa vierailimme. Siella on myös muutama suomalainen nukke, jotka oli tehnyt yksi matkalaisistamme.

 

Lopuksi siirryimme Bólyn kylaan, jossa kavimme museossa ja naimme pari haaseuruetta.

Mauseleumia esiteltiin meille

ja myös kiipesimme sen kellotorniin asti. Kun sieltä katseli alas suojaverkon läpi, melkein huimasi.

Sielta kavelimme illallispaikkaamme, jossa vietimme monta tuntia hyvan illallisen aarella jutellen.

Tapasimme talla matkalla myös viimevuotisen perheemme eli kaksoset ja heidan vanhempansa, jotka vierailivat Unkarista meilla kotona. Oli mukava tapaaminen.