Tänään aamuyöllä saapuivat unkarilaiset vieraamme. Tänään ei ollut ryhmällä yhteistä ohjelmaa. Aamulla puutarhaan tutustumisen jälkeen vieraat lähtivät tutustumaan kylään ja kylän kesämarkkinoihin. He saivat tutustua muun muassa perinteiseen peliin hevosenkengänheittoon. Heille kerrottiin paikallisen VPK:n toiminnasta ja tutustutettiin VPK:n palokalustoon. He saivat sienineuvontaa ja hunajankäyttöohjeita mm. tutustuivat suklaahunajaan.

Lounaan jälkeen lähdimme hakemaan lisää unkarilaisia. Suuntasimme matkan mökille paikkakunnan kivikirkon kautta. Mökillä tapasimme myös ystäväperheen juhannuksena syntyneen pienen miehen. Mökillä uimme, kävimme mustikassa ja opettelimme poimurin käyttöä, saunoimme ja paistoimme muurinpohjalettuja ystäväperheen kanssa.

Tein myös pellillisen mustikkapiirakkaa juuripoimituista mustikoista: 200 g laktoositonta margariinia, 1,5 dl sokeria, 2 tl leivinjauhetta, 4 tl vaniljasokeria, 3 dl kaurahiutaleita, 3 dl vehnäjauhoja sekä vettä niin paljon, että tulee notkea taikina. Kaikki ainekset sekoitetaan ja laitetaan leivinparein päälle pellille ja ainakin litra mustikoita päälle sekä ripotellaan hieman hillosokeria. Pelti uuniin 225 astetta noin 25 minuuttia ja sitten vain syömään!

Rukoilemme rukousviestin sanoin:

Jeesus,
kiitän sinua leivästä,
joka on kädessäni.
Kiitän leivän leipojasta,
kiitän jauhojen jauhajasta,
kiitän elonkorjaajasta,
kiitän viljan kylväjästä,
kiitän pellon muokkaajasta,
kiitän siemenviljasta,
kiitän elämästä jyvän sisällä.

Jeesus, sinua kiitän,
sinä leipä, sinä viini,
sinä uuden elämän antaja.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.

Aamen.