Mies oli verenluovutuksessa tänään.  Nyt hän oli 52. kerran luovuttamassa.  Verenluovutus on helppo ja nopea tapa auttaa lähimmäistä. Leikkauspotilas, onnettomuuden uhri, syöpäpotilas… Veripalvelun tehtävänä on luoda mahdollisuuksia elämän pelastamiseen tuottamalla turvallisia verivalmisteita suomalaisille potilaille. Joka arkipäivä tarvitaan yli 1000 verenluovuttajaa, jotta kaikki verta tarvitsevat potilaat saavat hoitoa. Luovutettu veri on monelle potilaalle elinehto, sillä verta ei voi korvata lääkkeillä. Verenluovuttajan tulee olla terve, 18–65-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. Miehet voivat luovuttaa verta kahden ja naiset kolmen kuukauden välein. Hemoglobiiniarvo mitataan aina ennen luovutusta ja sen tulee olla miehillä vähintään 135 g/l ja naisilla vähintään 125 g/l.  Verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä. Laita veri kiertämään!

1245092553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Samalla kaupunkimatkalla mies hankki uuden kalastusverkon, jotta ruokapöytään juhannuksena tärppäisi siika tai edes ahven.

Luukas 5: 1-11 referoiden: Jeesus kutsui luokseen Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen. Nämä olivat kalastajia, jotka olivat uurastaneet koko yön saamatta yhtään saalista. Jeesus kehotti heitä kuitenkin soutamaan syvään veteen ja laskemaan verkot sinne. Pietari teki niin kuin Jeesus oli käskenyt, ja kalansaalis oli niin suuri, että verkot repeilivät ja veneet miltei upposivat. Kehottaessaan Pietaria kalastamaan uudelleen Jeesus sanoi: "Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne." Tällä "syvällä vedellä" Kristus tarkoitti muuta maailmaa, jossa oli paljon ihmisiä. Pelastuksen sanoma ei koskenut pelkästään juutalaisia, vaan muitakin kansoja. Evankeliumin kertomus päättyi siihen, että kalastajat vetivät veneet maihin "ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta".  Kalastajat  luopuivat  jokapäiväisestä työstään ja omaisuudestaan Kristuksen seuraamisen tähden.  Entä me? Mistä luovumme Kristuksen tähden? Kaikki itselle vai myös lähimmäisille?