Taas on kasveja hyödynnetty: Mies hienonsi tillit pakkaseen (2,5 litraa!) ja minä laitoin mäkimeiramia kuivuriin. Mies pinosi halkojakin, kun pitkin kesää on niitä halkonut. Hommaa riittäää niin ulkona kuin sisälläkin. Rippikoulutunteja olen valmistellut ja huokaillut niiden kanssa. Luulin jo lopettaneeni rippikoulujen pidon ja annoin pois ja hävitin kaikki materiaalitkin. Mietin tässä tänään, miten kohdata tämän hetken nuorten ryhmä tällaisessa tilanteessa. Huomenna on vuorossa käsiteltävänä käskyt ja omatunto sekä synti ja syntiinlankeemus. Onneksi ei tarvitse yöpyä leirillä, vaan pääsen kotoa käsin käymään pitämässä oppitunteja.

Kävin kaupungissa taas kirjastossa. Palautin sinne luettuja kirjoja ja lainasin taas uusia. Juhannuksen maissa luin Heli Laaksosen runoja.
 
Heli Laaksosen Raparperisyrän on länsimurteella kirjoitettua tekstiä. Kun olen asustanut Turussa toistakymmentä vuotta, niin tuo kuulostaa kovin tutulta. Tässä yksi esimerkki:
”Vinkei yksinäisil naisil 3
Seiso omil kintuillas kon koului käyny koppelo.
Älä jää ulos kuulustelema, ko sisäl talos soiteta.
Ota kaks peruna enemän ko miäs.
Muist, et niim piänt reissu ei ol, ete tuliassi vois kinut.
Käyt juur niit lumpui ko huvitta.
Luve kova ääne Maaseuruntulevaisuure karjahoitouutissi.
Pyyr antteks vast viimeses häräs,
mut sillo ain.”
 
 
Talvella katsoimme TV:stä maalaiskomedioita eli Mooseksen perintöä ja Turvetta ja timantteja. Kuusniemeläiseen miljööseen on jatkoa kirjoittanut sarjan kirjoittaja Heikki Luoma. Mielestäni kyllä tuo sarja katsottuna on ollut mukavampaa kuin luettuna.
Kaupunkimatkalla hankin kokeeksi mokkulan tietokoneeseen. Pitää yrittää selvittää, saisinko mökilläkin koneen nettiin. Siellä ei oikein hyvin kuulu edes puhelin, joten hyvin epävarmaa on internetin käyttökin. Kotona on ollut tähän asti laajakaista.
Illalla olimme kesäteatterissa katsomassa Guys ja Dolls eli Enkeleitä Broadwayllä, jonka oli ohjannut Tiina Brännare. Jo vuonna 1950 ensi-iltansa saanut Guys and Dolls -musikaali on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä Broadway musikaaleista.Musikaali toi esille vilkkaan Broadway tunnelman ja ennen kaikkea sen kimaltavien kulissien kääntöpuolet. Kadun hämyisellä laidalla vilisee taskuvarkaita, uhkapelureita, vedonlyöjiä, tanssityttöjä – ja kaiken keskellä pelastusarmeijan upseeri Sarah, joka väsymättä tarjoaa pelastuksen sanomaa.