Viime yö meni hieman katkonaisesti, kun pieni vieras oli nuhainen ja yskäinen ja heräili vähän väliä. Aamulla leivoin jälleen pellillisen vuokaleipiä ja sämpylöitä yön yli muhineesta taikinasta. Kiva saada tuoreen leivän tuoksu lauantaina kotiin.

Lähdin ajelemaan töihin ja pappa jäi lasten kanssa päiväksi touhuamaan. En ole aikaisemmin siunannut uurnassa olevaa tuhkaa kirkossa. Tavallisimmin vainaja tuhkataan siunauksen jälkeen, mutta on myös mahdollista tuhkata ennen siunausta ja siunata tuhkauksen jälkeen. Uurnanlaskussa olen ollut useinkin.
Kotiin tultuani lähdin pienimmän kanssa pienen hienon miehen syntymäpäiville: 3 vuotta ja kolme sormea osaa sen näyttää myös.
 
Pieni hieno mies oli mukana koristellut paljon pipareita, joita oli myös leiponut äitinsä kanssa.
 
Barbapapa -palapeli oli nyt syntymäpäiväsankarilla menossa. Siinä olivat kaikki perheen hahmot: Barbaperheen vanhemmat vaaleanpunainen Barbapapa ja musta Barbamama, lapset punainen Barbapaavo, keltainen Barbapoju, sininen Barbapinko, vihreä Barbalala, violetti Barbapupu, oranssi Barbatipu ja musta ja karvainen Barbapörrö. Barbathan osaavat muuntautua mihin hahmoon tahansa.
Tänään oli myös saunailta. Kyllä nuo pienet lapsenlapset nauttivat ammeessa pulikoimisesta ja leikkimisestä eivätkä olisi tahtoneet lähteä lainkaan kuivattelemaan.

Siirrymme talviaikaan, vaikka ulkona olikin 8 astetta lämmintä, mikä on vuodenaikaan nähden keskimääräistä lämpimämpää. Kaikissa EU:n maissa siirrytään ensi yönä talvi-aikaan: kelloa siirretään tunti taaksepäin. Onhan se juhlaa, kun saa nukkua tunnin pitempään.