Ystävälle laskiaispullia, jotka on täytetty vadelmahillolla ja laktoosittomalla kermavaahdolla.

Tänään vietetään sekä ystävänpäivää että laskiaissunnuntaita. Laskiainen on aina seitseman viikkoa ennen pääsiäistä, joten sen ajankohta vaihtelee vuosittain.  Nyt alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Tarvitsisimme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsi meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Seurakuntamme jumalanpalveluksessa oli tänään interaktiivinen eli vuorovaikutuksellinen saarna päivän tekstistä (Luukas 18:31-43).  Saarnaaja lähti rohkeasti liikkeelle aiheesta "Jeesus parantaa sokean miehen" ja antoi kuulijoiden asettua kertomuksen eri rooleihin kertomuksen edetessä. Hän kyseli kuulijoiden tuntemuksia ja vaikutelmia roolissaan. Eläytyminen Raamatun maailmaan ja siellä vastaan tuleviin henkilöihin tuntui mukavalta.

 

Kävin viemässä ystävänpäivätervehdyksen pienelle hienolle miehelle. Pääsin taas leikkimään hänen kanssaan. Oli tarkoitus vain piipahtaa, mutta aika venyi ja venyi, kun Pikki nukkui rauhallisesti sylissäni enkä raskinut häntä laittaa pois ja oli mukava jutella myös lasten vanhempien kanssa.

Tänään on ollut miehellä taas laturetkipäivä. Kun Finlandia-hiihto on nykyään vain 50 kilometriä, niin hän on hiihtänyt 60 kilometrin hiihdon tänään. Lentopalloilta oli myös tänään, joten sain minäkin hieman liikuntaa, kun hiihto jäi tänään väliin.