Tervehdys caminolta. Kirjoitin juuri ja kun aloin tallentaa,niin aika loppui kesken ja kaikki havisi.

Eilen jatkoimme matkaa Santo Domingosta viela 7 kilometria Granoniin.  Santo Domingosta ja kirkon kukosta kerron myohemmin.

Granonissa yovyimme kirkossa. Kirkkoon oli rakennettu albergue. Pohjakerroksessa nukkuivat viimeksi tulleet ohuilla patjoilla kuten kakki muutkin. Siella olevilla ei ollut edes vessaa ja oli kylmaa, kertoivat. Ensimmaisessa kerroksessa oli yksi vessa ja huone, toisessa kerroksesa keittio ja olotila vessa ja suihku, kolmannessa eli parvella ensiksitulleille lammin makuupaikka, kun keittion lampo nousi sinne. parvelta paasi torniin, jossa oli pyykinpesupaikka ja kuivaustila. Me nukuimme ensimmaisessa kerroksessa. Paikka oli kirkon yllapitama ja oli vapaaehtoinen maksu, mutta kaikkien tuli tulla messuun klo 19, oli yhteinen paivallinen klo 20 - jota myos yhdessa olimme valmistaneet: ruokaisa salaatti, linssikeitto ja jalkiruoaksi jokaiselle banaani tai omena. Vetta, viinia ja patonkia lisaksi. Sen jalkeen oli viela kaikille iltahartaus, jossa oli mm. taize-lauluja ja eri kielilla luettuna iltahartaus ja muutama lauloi omia laulujaan. Mukavaa ja yhteinen aamupala taas aamulla klo 7.  Jose ja Marta vapaaehtoiset, ystavallisesti meita palvelivat. Yhteishenki oli hyva. Muuten: tuolla kirkolla oli suomalaisenemmisto: 20 prosenttia yopyjista oli suomalaisia eli 7 hengen ryhma Lahden tienoilta, ykis Helsingista ja sitten viela me kaksi.

Niin ne ongelmat: Tanaan katkesi rinkasta hihna, silmalaseista osa hahosi ja pikkuvarpaat ovat muusina, mutta ihan okei silti on kaikki. Parin paivan perasta saamme varmaan nuo ongelmat viimeistaan korjatuksi, reppu kai jo tanaan...

Nyt olemme kerineet jo Beloradon kautta Villafrancaan,jossa yovymme yleisessa alberguessa. Pyykki on kuivumassa, jos kuivuisi tanaan eilisetkin, jotka jaivat mariksi tuolla kirkontornissa. Olemme juuri lahdossa kauppaan etsimaan aamupalatarvikkeita ja matkaevasta  ja syomaan pyhiinvaeltajapaivallista jonnekin paikalliseen ravintolaan.

On ollut hienoa saada olla taalla kun ei ole satanut vielakaan.