Viime yon lienee satanut, illalakin satoi jo, kun kavimme peregrinomenulla laheisessa ravintolassa Nosa Terra, jossa oli matkan paras ruoka tahan meneessa ja suhteessa halvalla, 8 €, kun nuo hinnat alkavat nousta btaallakin aika tavalla. Majoitushinnat ovat nousseet jatkuvastio, mita lahemmas Santiagoa olemme tulossa, nyt ne ovat alkaneet olla jo 9 € yolta, kun alussa oli 5-6 €.

Tanaan siis oli kosteaa joka puolella, aamulla tihutteli ja sadevaatteet laitoimme ylle ja repunsuojat. Tiet ja polut olivat hyvin kuraisia ja taynna liukumiinoja tietysti. Muutama lehmavaroitusmerkkikin tosin oli, mutta miinamerkkeja muuten ei ollut -ei voiiskaan, koska niita on kaikkialla, ei nyt sentaan isompien kaupunkien ihan keskustassa. Astuinkin yhteen miinaan ja olipa tuossa vaelluskengassa aika siivoaminen - no olipa latakkokin lahella...

Koko paivan kuljimme caminoa pitkin, mukavia tamnmikujia ja polkuja, joilla eucalyptusmetsikot tuoksuivat. Matkan varreella olemme lahes joka paiva syoneet karhunvatukoita, niin tanaankin. Tanaan myos piparminttu tuoksui peltojen reunamilla ja noukinkin iltateeta varten muutaman oksan. Aamulla oli lahtiessa Palas de Reista caminotolpassa luku 66 ja nyt kun paasimme Ribadisoon, 40 km Santiago de Compostelaan. Ribadisossa on albergue, joka tuntuu kesakayttoon sopivalta. Hintakaan ei paata huimaa, 3 €. Ulkona vessa ja ulkona pesutilat, suihkukin eri rakennuksessa ja koko ajan sataa. Keittiota ei ole, joten paivajuoma jai valiin ja illalla menemme laheiseen ravintolaan iltaruoalle. Nyt mies lienee nukkumassa makuupussin lampimassa, kun juoksin tahan ravintolaan nettiin!

Tanaan ylitimme 6 jokea, joten kulku oli aika lailla ylos-alaskulkemista makea las ja toista ylos. Palas de Rei oli 560 metria merenpinnasta ja tama Ribadiso 230, mutta valilla kavimme siis lahaalla ja nousimme korkealle. Paivan aikana ei ollut kuin yksi isompi paikka, Melide, jonka lapi kuljimme ja tietysti poikkesimme kirkossa, kuten kaikissa matkan varren avoimissa kirkoissa olemme poikenneet.

Talla seudulla Palas de Reista lahtien on nakynyt paljon ilmeisesti vainajien sailytystiloja talojen pihoissa. Erillinen kapea kaksi kolme metria pitka rakennelma korkealla metrin parin korkeudella maasta, joissakin paikoissa se on tiilista, joissakin puusta ja jalka on usein kivista tai sementista, katolla usein risteja molemmissa paissa rakennelmaa, osa maalattuja, osa harmaantuneita.

Kun paasemme kotiin, yrittelen paivittaa naita juttuja kuvin.