Mökkielämää vuorokausi takana. Kasvien kastelua, uimista, saunomista, leipomista (mustikkapiirakoita ja sämpylöitä ja vohvelien paistamista), mustikastamista. Toki muutakin.

 
Lepoa laiturilla.
 
Puupinon tukien rakentamista.
 
Puunkaatoa. Mies kaatoi tänään pienehkön pihlajan ja katkennen männyn.
Itsekseen oli alkanut siemenestä kasvaa orvokki viimekesäiseen purkkiin, joka oli vanhan laiturin vieressä silloin.  Nyt tänä kesänä purkit olivat sivuun heitettynä; kastelemattakin orvokki oli kasvanut.
Mökiltä toimme lisää kuivattavaa ja silputtavaa: persiljaa ja ruohosipulia, mitkä ovat tämän illan urakka vielä. Ja pari litraa mustikoita syötäväksi sekä ahvenia huomiseksi ateriaksi .
 
Seuraava kuivattava yrtti on salvia (Salvia officinalis). Salvialla on karvaiset harmahtavat lehdet ja sinivioletit kukat.  Kasvin nimi tulee latinan sanoista "salvare", parantaa, ja "officinalis", lääkkeenä käytetty. Salvia on vanhastaan tärkeä rohtokasvi. Kerrotaan, että salvian vaikutus sairaalloiseen hikoiluun on niin tehokas, ettei mikään uudempi lääkeaine ole kyennyt sitä korvaamaan. Salvia voi myös palauttaa hikoilemisen kyvyn sairaille, jotka ovat sen menettäneet. Suuri vaikutus salvialla on myös ruoansulatuselinten ja virtsateiden tulehduksissa. Sen on todettu parantavan myös suun ja ikenien tulehduksia. Hyödyllisenä salviaa on mainostettu myös sokeritautisille.
Salvia poistaa ruuasta rasvaista makua ja korostaa ruuan omaa makua. Papuruokiin ja muun muassa hernekeittoon salviaa lisätään ilmavaivoja estämään. Salvia on erinomaista myös teenä. Voimakas salvia peittää muut maut alleen, mutta on hyväksi nielulle ja kurkulle. Jos salvia sattuu menestymään talven yli, se kukkii ja kylväytyy itse uudelleen.