Tein tänään vaihteeksi kurpitsakeiton. Olemme flunssaisia ja tämä avasi hieman nenääkin. Tosin kun söin kesäkurpitsaleipää keiton kanssa, hammaskin hajosi  – vanhuuttaan. Keitossa oli reilusti kurpitsaa, pari sipulia, porkkanaa ja perunaa, jotka haudutin tilkassa rypsiöljyä. Lisäsin valkosipulirouhetta, kiehuvaa vettä ja pari kanaliemikuutiota, keitin hetken ja soseutin. Mausteeksi lisäsin pari ruokalusikallista makeaa thaichilikastiketta ja hieman mustapippuria ja lopuksi ripottelin päälle runsaasti kuivattua lehtipersiljaa.

Mustaviinimarjamehu on tehnyt kauppansa. Pullokaupalla olemme sitä nauttineet. Onneksi kesällä keitin mehuja. Siis mehua mukiin, hieman hunajaa ja kuumaa vettä – eiköhän vähitellen tuota juomalla  flunssa kaikkoa ja ääni avaudu. Tällainen flunssatoti, jossa on reilusti oman puutarhan mustaviinimarjamehua ja reilu lusikallinen hunajaa, nautitaan mahdollisiman kuumana ja toistetaan useita kertoja päivässä, pitää flunssan loitolla tai lieventää flunssaista ja nuhaista oloa. 
Taas olen ollut töissäkin: oli pyhäinpäivähartaus koululla. Löysin vanhan valokuvan, josta kerroin. Kerroin tuon ihmisen elämän lopusta ja kuolemasta, hautausmaalla käymisestä ja vainajien muistamisesta. Muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Pyhäinpäivähän on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna huomenna, lauantaina 6.11.
Mies puolestaan otti maasta nyt juuri ennen pakkasia
 
palsternakat, joita saimme vieläkin ämpärillisen,
 
sekä maa-artisokkaa. Osan maa-artisokista jätämmekin talveksi maahan. Loput persiljatkin on poimittu säilöön.

Pullat ja pullapiirakat ja sämpylät on leivottu tänään  ja huusholliakin siivottu pyhäinpäivää varten.