Kuulun itse lakritsin ystäviin ja syön sitä ehkä liian paljon ja minulla on alhainen kaliumarvo. Lakritsin sisältämä glykyrretiinihappo aiheuttaa näet kaliumin puutosta.Lakritsin kulutus sekä lakritsiuutetta sisältävien valmisteiden käyttö kannattaa ottaa huomioon tutkittaessa verenpaine- tai turvotuspotilasta, jolla todetaan hypokalemia.

Oireyhtymän hoito keskittyykin lakritsin himon voittamiseen. Kokonaan lakritsin syöntiä ei toki varmaan tarvitse lopettaa.Satunnaisesta lakritsin syömisestä ei siis liene haittaa, mutta lakritsin suurkuluttajat voivat altistua vakavillekin haitoille. Useimmille ihmisille 400 mg glykyrritsiiniä eli 200 g lakritsia päivittäin aiheuttaa haittoja. Herkillä ihmisillä 100 mg glykyrritsiiniä eli 50 g lakritsia päivittäin nautittuna saattaa laukaista oireyhtymän. Olisiko lakritsipussin kylkeen pantava varoituskolmio?

Tämän päivän luukku adventtikalenterista.

” Rakas taivaallinen Isämme.
Kiitos adventin ajasta,
kiitos iloisesta odotuksesta.
Auta, että adventtikynttilöiden syttyessä
osaisimme viikko viikolta valmistautua
Poikasi Jeesuksen syntymäjuhlaan.
Opeta meitä näkemään ne asiat,
jotka ovat elämässä todella tärkeitä,
ja jättämään vähemmälle sellainen,
mitä emme tarvitse.
Aamen.”