ET-lehdessä oli ruispiparien ohje, jota muuntelin kananmunattomaksi ja vähän muutenkin. Laitoin kattilaan 1/2 dl vettä, 200 g laktoositonta margariinia, 2 dl siirappia, 2 dl sokeria, 1 rkl kanelia, 2 tl kardemummaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl pomeransiinkuorta. Kiehautin nuo ainekset ja jätin jäähtymään. Sitten pienen hienon miehen kanssa lisäsimme sinne 1 dl laktoositonta ruokakermaa, 4 dl ruisjauhoja, 1/2 dl perunajauhoja, 7,5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl soodaa. Sekoittelimme hyvin taikinan ja laitoin sen jääkaappiin tekeytymään.

Pihalla olimme aamupäivällä pienen hienon miehen ja pikkusisaren kanssa touhuamassa ja hommissakin.

Illalla tuli poika poikineen ja piparinleipomista oli jo pyydelty etukäteen.

Niinpä leivoimme aika monta pellillistä kardemummapipareita tänään.